Zakaj je Rusofil Miroslav Gregorič postal agresiven in živčen, ko je poslanec SDS-a govoril o sodelavcih zloglasne UDBE iz vrst vladajočih?

Foto: Zajem zaslona

“Zdaj mi je jasno, zakaj je poslanec #GibanjeSvoboda Miroslav Gregorič @MGregoric včeraj znorel, ko sem mu rekel, da bom pogledal, če je tudi on na seznamu sodelavcev Udbe.” Tako se je dan po svojem nastopu ob zaslišanju Marte Kos odzval poslanec SDS-a Žan Mahnič, na katerem je popolnoma ziritiral poslanca Gibanja Svoboda Miroslava Gregorčiča.

https://x.com/ZanMahnic/status/1836704241047515189

Že vse od napovedi kandidature Marte Kos za evropsko komisarko se vrstijo opozorila o njenem delovanju z zloglasno UDBO, ki je v preteklem režimu, nasprotnike takratne politike ovajala svoje državljana. To temo je na zaslišanju pred odborom odprl tudi poslanec Žan Mahnič in kandidatko spraševal, če ve kaj pomeni številka 14000 do 14900. Gre namreč za številke, ki razkrivajo, da je bila Marta Kos sodelavka UDBE.

To je tako zmotilo poslanca Gibanja Svoboda Miroslava Gregoriča, da je poslancu skočil v besedo in kar sredi razprave želel imeti postopkovni predlog. Kljub pojasnilu, da bo to dobil po razpravi, je nadaljeval s svojim vztrajanjem pri postopkovnem predlogu. Poslanec SDS-a je Gregorčiču dejal, da bo preveril, če je tudi on bil sodelavec UDBE, saj je reakcija zelo nenavadna.

Dan po tej razpravi in dogodku je poslanec Mahnič objavil, da naj bi bil Gregorčič tudi sodelavec UDBE. Čeprav Gregorič to zanika, ker naj bi bili navedeni podatki oziroma priimek napačen, a so na njegovo žalost vsi drugi podatki enaki kot pri njemu samemu.

Vir: X