Federico V. Potočnik: ““Fascinantno je samo, kako je Brecelj kot vladni uslužbenec izgubil vso kredibilnost.”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina

Erik Brecelj se velikokrat skuša prikazati kot nek glas zdavega razuma v zdravstvu, a z vsakim svojim naslednjim nastopom se še kako izkaže, da je močno v krempljih posameznikov, ki obvladujejo naš zdravstveni sistem. Čeprav verjetno sam skuša to zanikati, njegove izjave in poteze tega nikakor ne morejo prikriti. To je še enkrat več pokazal ob komentarju novele zakona o zdravstvu, ki ga je pripravila Golobova vlada.

https://x.com/FVPotocnik/status/1837004004145938865

Brecelj je tako v odzivu sledil Robertu Golou, ki je pompozno napovedal in izjavil kako mnogi v zdravstvu podpirajo predlagane spremembe. Odzivi na njegovo izjavo pa so pokazali, da se je pri tem močno zlagal in zdravniške organizacije nikakor ne podpirajo predlaganih rešitev, saj ne prinašajo rezultatov za čakajoče v našem zdravstvenem sistemu. Sedaj se je Golobovim hvalospevom pridružil tudi Erik Brecelj, po mnenju katerega je vlada pripravila fascinanten predlog.

Kljub temu, da naj bi bil po njegovem predlog fascinanten, ministrica za zdravje niti sama ne ve, če bo to prinešlo rešitve za paciente. Kako fascinanten pa je ta predlog in kako facinantno je stališče Breclja lepo pojasni zdravnik Federico v Potočnik: “Fascinantno” je samo, kako je Brecelj kot vladni uslužbenec izgubil vso kredibilnost. Zakon bo odgnal zdravnike in paciente v zasebništvo, drž. zdravstvo se prazni, noben Berlinski zid tega ne bo ustavil. Honestly? Sumim, da so s klinikami zmenjeni.”

Vir. X