Občina Rogaška Slatina: Za kanalizacijo Spodnje Sečovo 850.000 evrov dodatnih sredstev

Foto: pixabay.com

Občina Rogaška Slatina je uspela na razpisu Ministrstva za naravne vire in prostor pridobiti 850.232,50 evrov za sofinanciranje projekta Odvajanje odpadnih voda v aglomeraciji Sp. Sečovo. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 1.852.624,00 evrov brez DDV – ja. Vir financiranja je s strani ministrstva predviden iz Načrta za okrevanje in odpornost. Občina bo lastni delež zagotovila deloma iz virov, ki se zbirajo v javnem podjetju OKP, deloma pa dodatno iz občinskega proračuna.

V sklopu projekta se bo zgradila javna kanalizacija za priključitev gospodinjstev v naseljih Sp. Sečovo in Tuncovec na zbirni kanal, ki bo potekal po dolini Sečovskega potoka do priključitve na glavni kanal, ki vodi na čistino napravo Rogaška Slatina.

Trenutno potekajo aktivnosti na pripravi razpisne dokumentacije. Objava javnega razpisa za izbiro izvajalca se načrtuje v začetku oktobra 2024, izgradnja pa bi predvidoma trajala šestnajst mesecev. Zaključek projekta s pridobitvijo vseh ustreznih dovoljenj  se načrtuje v sredini leta 2026.

Občina Rogaška Slatina