Janez Porenta: “Kljub temu, da je pismo Roberta Goloba postavilo na dvojno laž in je zanj obremenilno, je ta danes še vedno predsednik vlade.”

Foto: Zajem zaslona

Novinar Janez Porenta je skozi pogovor z Vido petrovčič, za Domovino prikazal kaj pomeni, če imaš medije na svoji strani in medijski ustroj prikrije vse anomalije, ki jih izvajaš. To je opisal skozi pismo Usule von der Leyen in odnosa do zdravnikov oziroma medijskega pregona, ki ga izvaja Robert Golob. Vse to še enkrat več kaše, da v kolikor si podrediš medije lahko vladaš kljub temu, da bi v normalni demokratični ureditvi že zdavnaj moral zapustiti oblast.

https://x.com/Domovina_je/status/1837293914513866760

Po mnenju Porente smo v Sloveniji priča stanju, ko je Robert Golob kljub pismu, ki ga je najprej zanikal, potem pa ga je Ursula von der Leyen posla v državni zbor, še vedno na oblasti. Po mnenju novinarja je kljub temu, da iz pisma izhaja, da se je predsednik vlade kar dvakrat zlagal in ga pismo močno obremenjuje, ta danes še vedno predsednik vlade. Kaj pomeni medijski ustroj, ki ga andzoruješ, je Porenta ponazoril tudi na primeru zdravnikov.

“Ko mediji postanejo vladni PR in ponavljajo za Golobom, da pisma sploh ni… “Igrica, ki se jo gre PV z zdravniki, je enaka. Svojo medijsko mašinerijo je izkoristil, da je javnost obrnil proti zdravnikom,” je jasen janez Porenta. Seveda pa se v pogovoru ni mogel izogniti sagi z imenovanjem slovenskega kandidata za evropskega komisarja, ki pa tudi po njegovem mnenju še ni končana. Tudi on, tako kot mnogi je prepričan, da je Marta Kos preveč kontaminirana, da bi lahko bila slovenska komisarka.

https://x.com/Domovina_je/status/1837510848715038932

Vir: Domovina