Sebastjan Jeretič: “Svobodna Vlada torej ne priznava Računskega sodišča. Tako brutalnega napada ministra na to institucijo še nismo videli.”

Foto: Zajem zaslona

Le peščica danes verjetno še verjame, da se Robert Golob in njegova ministrska ekipa ne obnaša v slogu “oblast to sem jaz”. Čeprav nas je predvsem Golob preko “njegovih” medijev, še nekaj dni nazaj na vrhu koalicije prepričeval kako so v Slovenijo vrnili demokracijo, njihoa ravnanja kažejo ravno nasprotno. Njemu osebno in njegovi ministrski ekipi je namreč uspelo uničiti ves pomen vseh institucij, ki bi morale skrbeti za varstvo demokracije in tukaj je tudi Računsko sodišče.

https://x.com/Slovenec_sem7/status/1838157857742614996

Še več, ko denimo Računsko sodišče pokaže na nepravilnosti v delovanju posameznih ministrov, ti namesto prevzema odgovornosti, organizirajo napad na te institucije. Danes smo tako priča, da tako Robert Golob kot ministrica Emilija Stojmenova Duh zaničujeta delo Računskega sodišča, ki je pokazalo na nepravilnosti pri naupu 13 tisoč računalnikov. Vse zgolj z namenom obdržati se na oblasti.

“Svobodna Vlada torej ne priznava Računskega sodišča. Tako brutalnega napada enega ministra na to ključno institucijo za demokracijo ni bilo niti v prejšnjem mandatu, ko je njen predsednik res veselo politiziral postopke v teku,” opozarja Miran Videtič. Na drugis trani ljudje opozarjajo, da je tej vladni garnituri uspelo uničiti tako pravno državo, zdravstvo, šolstvo, kmetijstvo, upokojenci pa so jim tako ali tako samo v breme.

 

Vir: X