Mladi zdravniki: “Dr. Brecelj hladnokrvno pošilja hudo bolne otroke v tujino, čeprav jih znamo zdraviti doma.” Kot, da ne ve kakšen stres je to za otroke in starše.”

Foto: Zajem zaslona X / Andrewsky

Že predno je dr. Erik Brecelj pompozno pohvalil predlog sprememb zakona o zdravniški dejavnosti, je veliko ljudi vedelo, da gre za človeka, ki nima ravno svoje hrbtenice. S takratnim nastopom pa so tako mnogi opozorili, da je dr. Brecelj pokazal kako podrejen je politiki in tranzicijski levici. Kljub temu, da je dr. Brecelj izrazil mnenje, da bomo s tem dobili urejen zdravstveni sistem, se danes kaže da gremo ravno v nasprotni smeri.

https://x.com/MladiZdravniki/status/1838919500437065894

Kljub tem njegovim hvalospevom predlaganim spremembam, je za POP TV zagovarjal pošiljanje otrok na zdravljenje v tujino. Zaradi tega so razočaranje nad takšnimi stališči izrazili tudi v Zadravniški zbornici Slovenije ter pri Mladih zdravnikih. Tako prvi kot drugi so namreč prepričani, da si otroci zaslužijo zdravljenje v Sloveniji, hkrati pa so prepričani, da bi s tem prihranili težke trenutke tako pacientom kot staršem.

“Dr. Brecelj hladnokrvno pošilja hudo bolne otroke v tujino, čeprav jih znamo zdraviti doma. Kot da ne bi vedel, da to za starše in otroke pomeni dodaten stres, napor in stroške; če zanemarimo, da bo tudi strošek za ZZZS neprimerljivo višji, kot če bi otroka zdravili doma,” so zapisali pri Mladih zdravnikih.

Vir: X