Janez Janša: “Nakupi in obnove prostorov za sodišča!!! so pravo leglo korupcije. Ampak o tem se na sodišču ne sprašuje!”

Foto: Zajem zaslona X / Rok Kleindienst

Kljub temu, da so v zadnjem času nakupi stavb s strani proračunskih sredstev izredno pereča tema, je kot kaže tako za medije kot sodišča veliko bolj pomemben nepremičninski posel predsednika SDS-a. Tako smo namreč priča sodnim postopkom zoper Janeza Janšo v zadevi Trenta, o milijonskih nakupih in obnovah stavb s pomočjo davkoplačevalskega denarja pa se niti spraševati ne sme. To se je zgodilo na celjskem sodišču, ko je sodnica Cvetka Posilovič je prepovedala vprašanje cenilki Bredi Zorko, ki se je nanašalo na Litijsko.

https://x.com/JJansaSDS/status/1839214344434745801

“Nakupi in obnove prostorov za sodišča!!! so pravo leglo korupcije. V MB so namesto tržne cene 4 mio plačali 6 mio, na Jesenicah pa za obnovo 700m2 plačali 3.500 za m2. Za to ceno bi tam lahko zgradili novo stavbo. In zdaj pričakujte, da bodo sodniki, ki delajo v teh korupcijskih prostorih, pošteno in neodvisno sodili storilcem????” S temi besedami je Janez Janša opisal dogajanje okoli nakupov in obnov nepremičnin, ki jih financirajo davkoplačevalci.

V nadaljevanju pa je objavil kako je sodnica Cvetka Posilovič, odvetniku Franciju Matozu preprečila postavitev vprašanja cenilki Bredi Zorko. in glejga zlomka, izključno z obrazložitvijo, da gre za navedbe iz portala Necenzurirano, ker nihov članek ni verodostojen. Zadevi je nasprotoval tudi tožilec Valenčič, ki bi moral biti prvi branilec davkoplačevalskega denarja.

https://x.com/JJansaSDS/status/1839226181305999546

Vir: X