Tomaž Štih pojasnjuje Asti Vrečko: “Nikoli niso niti bili. Plača je kar dobite na račun in ne kar piše v računodskem okencu osnovna plača.”

Foto: Demokracija

Vlada Roberta Goloba je s pomočjo Levice, ki na papirju promovira pošteno plačilo za delo, hkrati pa se zavzemajo za konstantno višanje socialnih transferjev. Tako kot predsednik vlade tudi Levica in Asta Vrečko blefirajo, da so z predlogom sprememb plač v javnem sektorju poskrbeli za najbolj ranljive skupine zaposlenih. Z vsakim dnem se bolj kaže, da so s tem naredili še večo ločnico med najbolje plačanimi in tistimi z najnižjimi plačami.

https://x.com/Libertarec/status/1839213477883240543

Spremembe plačnega sistema v javnem sektorju tako prinašajo zgolj in le večje zaslužke za funkcionarje in najbolje plačane v javnem sektorju. Kljub temu, da številke ne lažejo, želi Asta Vrečko ljudi prepričati kako so poskrbeli, da po njeno ključni poklici ne bodo več podcenjeni. Morda pa je tukaj imela v mislih ministre, župane največjih mest in predsednika vlade, ker ti pa bodo dobili zajetno povišico plače.

Da se Asta Vrečko dejansko norčuje iz državljanov in tistih z najnižjo plačo, pojasni tudi zapis Tomaža Štiha, ki Asti Vrečko sporoča: “Nikoli niso niti bili. Plača je kar dobite na račun in ne kar piše v računodskem okencu osnovna plača.”

Vir: X