Boštjan Perne: “Elektro lobi, ki vodi državo je nenasiten”

Foto: GEN-I

Že, ko je pričel Robert golob ljudem prodajati zgodbo o zelenem prehodu in sončnih elektrarnah, so mnogi opozarjali, da gre zgolj za bogatenje njegovega elektro lobija. In danes po dveh letih, ko so sončne elektrarne, ki jih je uspel uspešno spromovirati tudi preko njegovih osvobojenih medijev, se kaže, da so imeli še kako prav. Kmalu namreč lahko lastniki sončnih elektraren pričakujejo enormno povišanje položnic.

https://x.com/bostjanperne/status/1839658428689444947

Medtem, ko je Robert Golob s svojim elektro lobijem dve leti skrbel, da so sončne elektrarne postale prodajni hit, bo sedaj poskrbel, da bo iz tega naslova pričel pobirati dodatna sredstva. Z dvigom omrežnin bo tudi kot kaže zlate ere sončnih elektraren konec, saj bo tudi lastnike kamlu doletel “ukrep” vlade in sicer zvišanje omrežnine, s tem pa bistveno višje položnice. Tako sedaj počasi lastniki elektraren spoznavajo, da so bili speljani na led.

“Zadnji podatki: Zanimanje za sončne elektrarne strmoglavilo A bejž. A res? Če bodo pa ljudem, ki so verjeli državi, ji pomagali s “čisto energijo” nabili omrežnine, da se bo investicija izplačala bog ve kdaj. Elektro lobi, ki vodi državo je nenasiten.” Tako je podatke o zmanjšanju zanimanja za sončne elektrarne in o razlogih za to, zapisal Boštjan Perne.

Vir: X