Če boste imeli 10 tisoč evrov denarja nepojasnjenega izvora bo zoper vas uvedena finančna preiskava, ko pa politiki proračun oškodujejo za 273 tisoč evrov se ne zgodi nič!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

A je to prav?” Tako je davčni strokovnjak mag. Ivan Simič zaključil svoj komentar o predlogu spremembe zakona o odvzemu nezakonitega premoženja, ki ga pripravlja vlada Roberta Goloba. Medtem, ko Urška Klakočar Zupančič preprečuje preiskavo poslov Roberta Goloba, ki bi lahko razkrili mahinacije elektrogospodarstva pod okriljem predsednika vlade, vlada zopet “lovi” majhnega človeka. Tako pripravljajo predlog spremembe, ki bo lestivico za preiskavo denarja nezakonitega izvora znižal iz 50 tisoč na 10 tisoč evrov.

https://x.com/IvanSimic59/status/1840041248804966725

Da bi bila vsa zgodba še bolj bizarna predsednik vlade in njegova kun…… davkoplačevalce vsak mesec veretnos taneta več kot 10 tisoč evrov s svojimi potovanji, ki jih plačujejo davkoplačevalci. In kljub temu niti odgovoriti ne želita kdo plačuje ta njuna potovanja, kar je še bolj pereče kot preiskovanje 10 tisoč evrov nepojasnjenega izvora davkoplačevalcev.

“Zanimivo, če bo državljan domnevno imel 10.000 evrov, za katere ne bo mogel dokazati izvora, bo zoper njega uvedena finančna preiskava, če pa politik ali politiki zaradi svoje kaprice, po lastnih izračunih, oškodujejo proračun za 273 milijonov, se jim ne zgodi nič. A je to prav?” Tako je predlagano spremembo komentiral mag. Ivan Simič, ki predvideva znižanje meje za finančno preiskavo iz 50 tisoč, na 10 tisoč evrov.

Vir: X