Golob ljudem povedal, da so neumni, ker mislijo, da je on kriv za dolge čakalne vrste in nedostopnost do osebnega zdravnika

Robert Golob in odnos do upokojencev. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Alvis)

Slovenija verjetno doslej še ni imela večjega narcisoida kot je Robert Golob, hkrati pa vsem ljudem daje jasno sporočilo, da so neumni, ker ne razmišljajo tako kot on sam. Slovenijo je namreč v ponedeljek pretreslo poročanje o več sto metrski koloni čakajočih v Slovenski Bistrici za vpis pri osebnem zdravniku. Ker ger za šokantne posnetke, je poslanka Jelka Godec predsednika vlade v Državnem zboru soočila s to problematiko.

https://x.com/MitjaIrsic/status/1841086615738831011

Namesto jasnega odgovora je s strani Goloba dobila očitev, da zavaja, hkrati pa je dal Golob ljudem vedeti, da so neumni, ker mislijo, da je on kriv za takšno stanje. po mnenju predsednika vlade je občina Slovenska Bistrica kriva, da imamo tako neurejene zadeve v zdravstvu, saj so oni tisti, ki predpisujejo koncesije in izbirajo proste zdravnike. Tako je Robert Golob krivdo za nedostopnost do osebnih zdravnikov prevalil na lokalno skupnost.

Predsednik vlade pa je ob tem pozabil, da je on z Jašo Jenullom in njegovim medijskim ustrojem kriv za gonjo proti zdravnikom, ki povzroča odhod zdravnikov iz Slovenije in ustanov. Vendar to za Goloba ni pomembno, ker so tako ali tako lokalne skupnosti krive, ker ne znajo urediti družinskih zdravnikov. Poleg tega pa je SDS-u očital, da občino Slovenska Bistrica vodi njihov vidni član in so tako oni krivi za razpad javnega zdravstvenega sistema. Robert Golob ni niti toliko razledan, da ne ve, da župna občine Slovenska Bistrica ni član SDS-a.

Vir: X