Pavle Rupar: “Banda si je upala zvišati plače za 50 odstotkov, mi pa imamo pokojnine od svojega dela, ki niso pravične”

Foto: X Albin Vrabič

Na torkovem protestnem shodu proti vladi Roberta Goloba je spregovoril oziroma protestnike nagovoril pobudnik akcije Pavle Rupar. V svojem govoru se ni mogel izogniti enornemu povečanju plač, ki jih je uredila Golobva vlada za funkcionarje, hkati pa za upokojence nikakor ne najde denarja. Prav tako se ni mogel izogniti povečanju stroškov za električno energijo, ki državljane čaka z začetkom meseca oktobra.

https://x.com/Embportal/status/1841111404524261568

Ironično je Pavle Rupar Robertu Golobu in njegovi vladi izrekel zahvalo, da so uspeli podražiti električno energijo, hkrati pa dejal, da gre za več kot očitno lopovščino. Potem je še v ironiji izrekel zahvalo, da si je vlada upala za slabo vladanje, za kaos, ki je v državi, tako enormno povišati svoje plače.

“Da ste si upali banda za 50 odstotkov dvigniti plače,” je bil v govoru jezen Pavle Rupar. Kot je nadaljeval, dga to še toliko bolj boli in moti, ker na drugi strani vlada ne najde denarja za upokojence. V govoru je namreč spomnil, da so si upokojenci pokojnino zaslužili z delom, ta pa danes nikakor ni pravična. Pri vsem tem pa ne gre pozabiti kako je takratna koalicija KUL skakala v zrak, ko je Janez Janša v času kovida za nekaj plačnih razredov plače povišal funkcionarjem.

https://x.com/Embportal/status/1841112544389235079

Vir: e-maribor