Žiga Turk: “Nevarno je, koliko so ti ljudje sposobni halucinirati, da bi svet videli tako, kot slepo prepričanje od njih zahteva.”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Verski in ideološki fanatizem je izredno nevaren za družbo, kot tudi državo. še bolj zaskrbljujoče pa je, da nekateri posamezniki niso sposobni spregledati kaj je takšen fanatizem prinesel denimo slovenskemu narodu in kako nevarno je lahko, če si v svojih stališčih tako zatopljen. Na to dejstvo je v primeru Ronija Kordiša opozoril tudi dr. Žiga Turk.

https://x.com/ZigaTurk/status/1841464522017538176

Roni Kordiš velja za enega največjih fanatikov, ko gre za ideologijo leve politične opcije, hkrati pa tudi fanatika, ko gre za uporabo težkih besed. Tokrat mu je vid zastrla stranka Levica s svojo ideologijo o dogajanju na Bližnjem vzodu, saj ljudi Kordiš prepričuje kako je Izrael pričel 3. svetovno vojno. Takšne izjave zapiše kljub temu, da Palestinci zadržujejo talce iz izraela, Iran pa napada Izrael. Vsaka vojna je nedopustna, a pri tem bi moral Kordiš zadeve posledati tudi z vidika Izraela.

Da gre za nevarno retoriko opozarja tudi dr. Žiga Turk: “Nevarno je, koliko so ti ljudje sposobni halucinirati, da bi svet videli tako, kot slepo prepričanje od njih zahteva. Kordiš je namreč to napisal v trenutku, ko je Iran z balističnimi raketami napadel Izrael. Kot bi Poljsko krivili za začetek 2. svetovne vojne.”

Vir: X