Izjava dneva: “Pravi Sajovic:”ogledal sem si vse partizanske filme, Sutjeska, Kozara, Desant na Drvar, Tifusarji plešejo zadnji ples kar me dela kvalificiranega za obrambnega ministra.”

Foto: Zajem zaslona TopNews

Da Robert Golob nikoli ni imel kako velikega kadrovskega bazena je bilo jasno že od samega začetka. Z rednim odhajanjem njegovih ministrov pa se ta deficit čuti z vsakim naslednjim kandidatom, ki ga predlagajo za novega ministra. Že pred časom so nekateri opozarjali, da je ravno to tudi največji razlog, da je toliko časa ščitil Emilijo Stojmenovo Duh, ker nima ustrezne zamenjave zanjo. A na obrambnem ministrstvu je moral najti novega človeka, saj se je Marjan Šarec podal v evropski parlament.

https://x.com/Podalpski/status/1842058258778849537

Ampak, če so bile kompetence Marjana Šarca, da je bil prostovoljni gasilec in zato primeren kandidat za obrambnega ministra je Borut Sajovic pravi doktor za predhodnika. Kot največje kompetence za zasedbo tega ministrstva je namreč izpostavil, da je bil v prvem letniku faksa na vojaškem taburu, poleg tega pa je vojsko služil v JLA. Sicer tam ni prišel do nobenega čina, kar je nenazadnje sam izpostavil.

Takšno navajanje kompetenc, ki bi naj bile po mnenju Sajovica dovolj za zasedbo tega položaja, je sprožilo mnogo ironičnih zapisov. Eden od teh se glasi: “Pravi Sajovic:”ogledal sem si vse partizanske filme, Sutjeska, Kozara, Desant na Drvar, Tifusarji plešejo zadnji ples kar me dela kvalificiranega za obrambnega ministra.” Ali je Sajovic res primeren za obrambnega ministra pa je že povsem druga zgodba.

Vir: X