Mestna občina Celje: Začenja se druga faza obnove Ceste v Lokrovec

Foto: MOC

Obnova cestne infrastrukture je med ključnimi prioritetami Mestne občine Celje, saj bistveno vpliva na kakovost bivanja in varno mobilnost. V petek so na Mestni občini Celje pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za novogradnjo ceste v Lokrovec. Izvajalec, podjetje VOC Celje, bo dela v vrednosti 732.796,87 € končal v devetih mesecih.

Gre za drugo fazo obnove Ceste v Lokrovec v dolžini 270 m, obnova pa zajema izgradnjo 6 m široke ceste s pločniki in kolesarsko stezo, izgradnjo krožnega križišča, ureditev meteorne kanalizacije, gradbena dela za cestno razsvetljavo, ureditev telekomunikacijskih in drugih vodov.

Z drugim delom obnove te pomembne povezovalne ceste bo omogočen dostop do stanovanjskega naselja na Singenski ulici. Prvo fazo obnove smo zaključili avgusta lani.

V letošnjem letu so sicer uredili že kar nekaj cest, med drugim Obrtno cesto, cesto Zvodno–Osenca, cesto proti Kinološkemu društvu reševalnih psov, cesto v novi ekonomsko poslovni coni Trnovlje – jug in cesto Teharje-Zvodno. Urejali so tudi ceste v sklopu sanacij po lanskih poplavah.

MOC