Marko Pavlišič: “Ima pa levica že vrsto let isti problem, njihov edini volilni program je ‘samo da ni Janša’. S tega vidika bi podprli kogarkoli, samo da ni Janša.”

Fot: Zajem zaslona (Twitter / Domovina)

Že v preteklih letih se je pokazalo, da je slovenska tranzicijska levica povsem brez volilnih programov, z Robertom Golobom pa je še to toliko bolj očitno. Tako slovensemu volivcu in volivki ne znajo ponuditi nobenega konkretnega programa, ampak gradijo na politiki “Samo, da ni Janša”. Žal pa takšna “politika” prinaša razpad sistema in vseh podpsistemom povezanih s politiko.

https://x.com/Domovina_je/status/1842504754796060697

Na to dejstvo je v pogovoru z Vido Petrovčič opozoril tudi Marko Pavlišič. Še več, Pavlišič se danes sprašuje koliko danes sploh pomeni beseda Roberta Goloba kot predsednika vlade. Po njegovem mnenju nas danes Golob prepričuje z nekimi časovnicami in obljubami, da ne bo več obljubljal, za piko na i pa dobimo plačno reformo, ki to dejansko sploh ni.

“Ima pa levica že vrsto let isti problem, njihov edini volilni program je ‘samo da ni Janša’. S tega vidika bi podprli kogarkoli, samo da ni Janša,” Poudarja Marko Pavlišič. Seveda pa se v pogovoru ni mogel izogniti nastopu Roberta Goloba v Varnostnem svetu OZN, ki ni imel dejansko nobenega dometa. O tem govoru so dejansko poročali samo slovenski mediji, nihče v tujini pa ga niti ni opazil. Zato Golobove floskule o tem kako Slovenija rešuje ugled Evrope ne pijejo vode.

Vir: Domovina