Romana Tomc: “Naloga vlade je, da sredstva iz evropskega solidarnostnega sklada učinkovito uporabi. Doslej so bili ljudje deležni predvsem praznih obljub.”

Foto: Zajem zaslona X / Romana Tomc

Poraba javnega denarja in črpanje evropskih sredstev sta dve področji na katerih je vlada Roberta Goloba povsem neučinkovita in polna neznanja. Tako je tudi v primeru evropskega solidarnostnega sklada, vendar e imel v tem primeru Robert Golob srečo, da je bilo v njem dovolj evropskih sredstev. Če bi Slovenijo takšna katastrofa doletela letos, bi verjetno ostali praznih rok, saj je teh sredstev bistveno manj.

https://x.com/RomanaTomc/status/1843587291345834271

“Naloga Vlade RS je, da sredstva iz evropskega solidarnostnega sklada učinkovito uporabi. Doslej so bili ljudje deležni predvsem praznih obljub. Ob načinu delovanja Golobove vlade je pomembno, da bo poraba EU sredstev tudi pod drobnogledom evropskega tožilstva,” poudarja evropska poslanka Romana Tomc.

In kot zapisano je Slovenija lani imela srečo, da je bilo teh sredstev dovolj, saj je letos slika povsem drugačna. “Sreča v nesreči je, da je bilo v evropskem solidarnostnem skladu v času poplav v Sloveniji na voljo dovolj denarja. Zato smo dobili skoraj pol milijarde evropskih sredstev. Žal v drugih državah, ki so letos utrpele posledice naravnih nesreč, ne morejo računati na evropsko pomoč, ker je sredstev premalo. Zato v EPP pozivamo, da se solidarnostni sklad okrepi,” še opozarja Tomčeva.

Vir: X