Če Evropejci za polnjenje električnih vozil odštejejo od 3 do 10 evrov, v Sloveniji pod vrhunskim menedžejem Golobom odštejete 17 evrov!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

Tudi, ko gre za električne avtomobile in zeleni preboj, se izkaže, da je v Sloveniji vse skupaj “maslo” Roberta Goloba, edini cilj pa veliki dobički. Ker je Urška Klakočar Zupančič Roberta Goloba razglasila za vrhunskega menedžerja, bi ljudje verjetno pričakovali od človeka, ki je delal v elektro industriji, da bodo prihranili na tem področju. A pri nas je zgodba ravno obratna, saj na vseh področjih plačujemo najdražjo električno energijo.

https://x.com/JJansaSDS/status/1844250376784289988

Danes ni moč spregledati, da se v Sloveniji dogaja ravno obratno kot bi se moralo in to je, da bi Golob skrbel za nižanje električne energije. Tako denimo številke kažejo in ne lažejo, da predsednik vlade poskrbi, da se pri električni energiji kar največ denarja steka v zasebne žepe. To se nenazadnje dogaja tudi, ko se beseda nanaša na polnjenje električnih vozil.

V Evropi tako ljudje plačujejo med 3 in 10 evrov za polnjenje električnega vozila na 100 kilometrov, medtem, ko vas v Sloveniji to stane 17 evrov. Tako samo na Norveškem plačujejo še več kot v Sloveniji. Je pa razkorak med Estonijo, ki je na lestvici pred nami in Slovenijo kar 7 evrov. “V SLO še enkrat dražje kot v sosednji CRO. Razlog res skoraj ne more biti drugje kot v vrhuuuuunskem managementu,” pojasnjuje dr. Miha Pogačnik.

Vir: X