Javni občudovalec Stalina in stalinizma Miklavž Komelj nad zgodovinarja Jožeta Možino

Foto: Zajem zaslona

Zgodovinar dr. Jože Možina je že pred leti veliko prahu dvignil s svojo knjigo Slovenski razkol, ki razkriva vojne in povojne poboje v Sloveniji. S svojimi razkritji je namreč razkril, da komunistična oblast ni delovala v dobro ljudi, ampak iz lastnih interesov in vzgibov, ki jih je gradila tudi na krvi ljudi. Njegova razkritja pa so najbolj zabolela častilce preteklega režima in ljudi, ki so se iz njega infiltrirali v današnjo družbo.

https://x.com/AnaJob14/status/1844315078658752564

Omenjeni zgodovinar veliko negodovanja pri nasprotnikih takšnih razkritij dviga tudi z oddajo Pričevalci, nazadnje pa v enem od podkastov, kjer je razkril vso bedo nekdanjega režima. Ker je dr. Možina razkril preveč in prevelike podrobnosti kriminalnih dejanj komunizma in z njim povezanih ljudi, je medijski ustroj globoke države aktiviral pozameznike za diskreditacijo dr. možine.

Tako je denimo Metropolitan aktiviral Miklavža Komelja, ki naj bi razkril kje je težava dr. Jožeta Možine. Pri tem nikakor ne gre spregledati, da gre za človeka, ki je simpatizer z Rusijo in nenazadnje javni častilec Stalina in stalinizma. Vsem pa je še kako dobro znano kakšne grozote je počel omenjeni voditelj in njegov režim. Zato je vprašanje kako relavanten je sploh Komelj?

Vir: X