Boštjan Perne: “Svoboda je namesto obljubljenega poenotenja zanetila hud družbeni konflikt”

Foto: Zajem zaslona TV3

Robert Golob se tudi v izjavi, ki jo je dal ob vloženi kazenski ovadbi ni mogel izogniti, da ne bi v dogajanje vpletel vlade Janeza Janše. Tako je izrazil razočaranje, da je on edini ovadeni politik, medtem, ko naj bi pretekla vlada po njihovem zaplinjala ljudi in kršila vsa demokratična načela. Sam pa je prepričan, da so z njegovim prihodom na oblast ljudem res ponudili poenotenje in vrnitev v demokracijo.

https://x.com/bostjanperne/status/1846915823182500158

Čeprav vsakodnevni dogodki kažejo, da je ravno Gibanje Svoboda tista stranka, ki se najbolj požvižga na demokracijo in poenotenje, to ni ovira, da Golob tega ne bi “prodajal” ljudem. Pa je temu res tako? Boštjan Perne opozarja, da smo v Sloveniji na področju poenotenja in demokracije pod Robertom Golobom močno zabredli: “Svoboda je precedenčno uvedla “uradno” obračunavanje s politično drugače mislečimi. Kljub temu, da ustava garantira pravico politične svobode. Naslednji, ki bodo prišli, bodo spet obračunali z nasprotniki. Svoboda je namesto obljubljenega poenotenja zanetila hud družbeni konflikt.”

“To kar dela Svoboda, ko poskuša normalizirati in legalizirati obračunavanje s politično drugače mislečimi vodi v še večji družbeni razkol in konflikt. Ustava je le mrtva črka na papirju. V normalni državi bi bile vse institucije, ki branijo demokracijo na ulicah, pri nas pa…” še opozarja v svojem razmišljanju Boštjan Perne.

Vir: X