Kdo bi si upal Robertu Golobu očitati politično kadrovanje? Ponovno so ga zavedli, ko je Melito Župevc brez dneva diplomatskih izkušenj imenoval na enega najpomembnejših diplomatskih položajev!

Foto: Facebook (Gibanje Svoboda)

Kdo se ne bi spomnil in nenazadnje je sam Robert Golob pred dnevi izpostavil sezname, ki so jih morali pripraviti njegovi ministri in naj bi kazali na politično kadrovanje vlade Janeza Janše. Ko je Golob v začetku mandata zaukazal očiščenje janšistov, je v isti sapi zagovarjal, da bo z njegovo politiko konec političnega kadrovanja. Po dveh letih njegove vlade pa nismo priča samo političnemu kadrovanju, ampak celo korupciji in klientelizmu.

https://x.com/Libertarec/status/1847172383951466664

Da bi bila bizarnost še večja, pa se Golob pred kamerami sprašuje zakaj je on edini ovadeni politik v Sloveniji. Tolažilna nagrada vendarle obstaja,” je novico o tem, da se Melita Župevc seli na enega najbolj pomembnih diplomatskih sedežev. Gre namreč za osebo, ki nima niti dneva delovnih izkušenj v diplomaciji, Golob pa jo je nagradil z enim najpomebnejših položajev v diplomaciji.

Melita Župec vendar ni kar nek tretjerazredni državljan, ampak je žena nekdanjega prvega moža LDS-a Toneta Ropa in nenazadnje ena prvih političnih migrantk v Sloveniji. Gre za osebo, ki je verjetno takoj za nekdanjim poslancem Janijem Moderndorferjem “političarka” z naječ zamenjanimi strankami in to zgolj in le zaradi položajev. Tako je v Gibanju Svoboda zasedala mesto državne sekretarke v Golobovem kabinetu, ta pa jo je sedaj nagradil s tako pomembnim delovnim mestom.

“Čestitke Meliti Župevc, da je brez dneva diplomatskih in mednarodnih izkušenj postala nova slovenska stalna veleposlanica pri Združenih Narodih. : še boljše od Marte Kos :,” je politično kadrovanje Goloba ocenil Tomaž Štih.