Bistričani se lahko veselijo obnove Dvorane Bistrica in novega plezalnega centra

Foto: Občina Slovenska Bistrica

Radio Štajerski val je poročal, da bodo v prihodnjih dneh v slovenski Bistrici pričeli z dvema pomembnima naložbama v okviru katerih bodo poskrbeli za obnovo Dvorane Bistrica, k kateri bodo dogradili prizidek ter izgradnjo novega plezalnega centra. Vrednost obeh naložb ocenjujejo na nekaj več kot 7 milijonov evrov.

Za omenjena projekta naj bi po poročanju Štajerskega vala večino denarja zagotovila Občina Slovenska Bistrica iz proračuna za leto 2020 in 2021. Občinski svet je pred kratkim tudi potrdil investicijska projekta. V primeru Dvorane Bistrica gre za objekt zgrajen leta 1986 in gre za dotrajan objekt, ki je včasih že tudi nevaren za uporabnike zato je nujno potreben obnove.

V obnovljeni dvorani po novem ne bo več prostora za plezalno infrastrukturo zato so se na občini odločili, da bodo plezalni center zgradili v športnem parku ob dvorani za zimski trening. Načrtujejo 18 metrov visok objekt v katerem bodo stene za vse plezalne discipline in bo omogočal izvedbo tekem svetovnega pokala.

Foto: Občina Slovenska Bistrica

Vrednost vsakega posameznega objekta ocenjujejo na 3,5 milijona evrov, od katerih bi naj nekaj sredstev pridobili s pomočjo sofinanciranja Fundacije za šport.

Vir: Štajerski val