Aleksander Rant: “Golob pacientom obljublja eksperiment, kar bo zdravstveni sistem pognalo do skrajnih zmogljivosti”

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Novinar na Nova24TV Aleksander Rant je pod “drobnogled” vzel nastop Roberta Goloba ob predstavitvi za mandatarja za sestavo nove vlade. “Kot je dejal, reforme ne bodo napisane, da jih ne bi kdo klical na odgovornost. Bodo pa s pacienti in sistemom izvedli eksperiment – zdravstvo bodo pognali do skrajnih zmogljivosti. Prepričani smo, da vemo, kakšen bo rezultat: odhodi iz zdravstva, beg zdravnikov v tujino, čakalne vrste in smrti,” je nastop komentiral Rant.

V oddaji Kratke novice je Rant podal oceno bodočega premierja Roberta Goloba in nove podobe slovenskega parlamenta. Po njegovem mnenju Slovenci ne dobivamo spoštljivega parlamenta kot so obljubljali zmagovalci ampak popolnoma radikalnega, kar dokazuje dejstvo, da je Nataša Sukič Levica postala podpredsednica Državnega zbora. Novinar je prepričan tudi, da je Matej T. Vatovec kot prvopodpisani pod kandidaturo Suličeve izrekel neresnico, ko je navajal, da je “borka, ki ne trpi nepravičnosti, zanjo je pomembno, da so pravila enaka za vse”. Sam je namreč mnenja, da gre v primeru Nataše Sukič za eno od najbolj nestrpnih poslank v zgodovini slovenskega parlamentarizma.

Novinar Rant se je dotaknil tudi besed Roberta Goloba s katerimi se je predstavil v Državnem zboru. “Upanje, da bo enkrat bolje, upanje na svetlo oziroma solidarno prihodnost”. “In veste, kaj ljudje najbolj pričakujejo? Upanje! Ljudje ne zahtevajo nič drugega kot to, da bodo lahko upali, da je prihodnost lepša,” so besede s katerimi se je predstavil morebitni novi premier. Po mnenju novinarja v kolikor Golob izpelje svoj program bo ljudem ostalo le še upanje, saj je mnenja, da v naslednjih štirih letih dobivamo diktaturo globoke države in njihove ulice. Prepričan je tudi, da bo Golob podpornike z ulice vabil k sodelovanju in jih nagradil z davkoplačevalskim denarjem. In moja zaveza civilni družbi je, da nismo pozabili na njih, in da bomo vzpostavili konstanten, kontinuiran dialog, kako bomo skupaj z njimi iskali rešitve,” je še dejal Golob ter pristavil, da bodo delali “z danes na jutri”, in da ukrepi ne bodo niti dolgoročni niti premišljeni. Delali bodo natanko to, kar so očitali vladi Janeza Janše. A njihov cilj je trden – ostati na oblasti do leta 2030.

“Kako zastaviti javni zdravstveni sistem, da ga bomo lahko res reformirali, da bo zdržal naslednjih 20 let. In odgovor, ki  ga danes dajem, da bomo to negotovost odpravili do jeseni, do letošnje jeseni,” je v nadaljevanju rekel predsednik vladePo mnenju Aleksandra Ranta gre za besede, ki bi bile smešne, če ne bi bile žalostne in to za vse tiste, ki pomoč dejansko potrebujejo. Novinarja je zmotilo, da Golob govori o tem, da reforme ne bodo pisali ampak naj bi po njegovem naredili s pacienti in sistemom eksperiment in tako zdravstvo pognali do skrajnih zmogljivosti. To bo pomenilo odhode iz zdravstva, beg zdravnikov v tujino, čakalne vrste in smrti, je prepričan Rant. Za konec je še dodal, da so ljudje volili eksperiment, ki ga bodo tudi dobili.

Mnenje avtorja ni nujno mnenje uredništva.

Vir: Nova24TV