Ljubljana, 1. marec 2021 – Dogajanju na novinarski konferenci SD se ni mogel izogniti tudi urednik Nove24TV Aleksander Rant, ki je dogajanje komentiral v oddaji Tema dneva z besedami: “To kar se je zgodilo danes, poročanje, ki se je zgodilo danes in obsodba obeh novinarskih združenj, kažejo na to, da smo neizogibno dejstvo v tem prostoru ter da se drugi zavedajo zelo pomembnega dejstva: danes smo mi, jutri lahko kdo drug”. 

Aleksander Rant je še poudaril, da so snemalcu medijske hiše Nova24TV preprečili dostop na dogodek, ki je bil v interesu vse slovenske javnosti in na katerega so bile jasno povabljene vse slovenske medijske hiše. Dogodek je voditelj oddaje Tema dneva Luka Svetina pospremil z besedami: “Na novinarski konferenci Socialnih demokratov, na kateri je danes sodelovala tudi predsednica stranke Tanja Fajon, so snemalcu naše televizije prepovedali vstop, s pojasnilom varnostnika, da na dogodek naša medijska hiša ni vabljena, in da tam ni zaželena. Odgovorni urednik Nove24TV Aleksander Rant, je od Službe za odnose z javnostmi, želel pojasnila za neljub dogodek”.

Luka Svetina je še povedal, da je bilo odgovornemu uredniku Nove24TV pojasnjeno s strani SD, da je to dejanje povezano z domnevnim širjenjem sovraštva v tem medijo in so zato nezaželjeni. Odgovor Aleksandra Ranta je, da to samo kaže za kakšno svobodo medijev se zajemajo v SD in gre za izključevanje drugače mislečih z njihove strani. Potezo SD sta obsodili obe novinarski društvi.

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV