Aleksander Reberšek: “Golob laže, da bo zgradil 20 tisoč stanovanj. Eno leto po poplavah ni zgradil niti ene hiše, pasje ute ali vrtne ute za orodje.”

Aleksander Reberšek. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Aleksander Reberšek)

Čeprav njegovi podaniki Roberta Goloba razglašajo za vrhunskega menedžerja, njegova matematika ne pije vode. To je na konkretnem primeru pokazal poslanec NSi-ja Aleksander Reberšek, hkrati pa je opozoril, da predsednik vlade daje lažne obljube. Za nameček je dejal poslanec, da je dobro določene stvari zapisati, da se bo po dveh letih videlo kako je Golob dal lažne obljube in ni naredil nič.

https://x.com/MTurjan/status/1803764379478835478

Tako je v videu zapisal, da je dan pred volitvami Golob obljubil dva nova helikopterja za nujno medicinsko pomoč ter 1 milijardo evrov za gradnjo 20 tisoč stanovanj. A, kot na preprostem izračunu v nadaljevanju pokaže Reberšek je matematika predsednika vlade povsem nerealna. Izračun, ki ga naredi poslanec NSi kaže, da bi po Golobovem eno stanovanje stalo 50 tisoč evrov, kar pa je po mnenju Reberška nemogoče in ga ni sposoben za tak denar zgraditi nihče, tudi Golob in Luka Mesec ne.

V nadaljevanju poslanec še spomni, da so to samo prazne obljube, kar se nenazadnje kaže tudi v Savinjski dolini. Kot je pojasnil bo od poplav minilo eno leto Golob s svojo ministrsko ekipo pa v tem času ni uspel zgraditi niti ene hiše, pasje ute ali vrtne ute za orodje. Edino kar zna trenutna oblast je obljubljanje.

Vir. X