Aleksander Reberšek: “Kdo je gazda v naši državi? Tisti, ki preganja farmacevtke in naš minister se mu gre dvakrat opravičiti”

Aleksander Reberšek. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Aleksander Reberšek)

Ob razpravi alarmantnega stanja v našem zdravstvenem sistemu je poslanec NSi Aleksander Reberšek opozoril, da je velika težava tudi v tem, da se vse bolj kaže kdo obvladuje to področje. Glede na poteze vlade in zdravstvenega ministra kaže, da je to ljubljanski župan Zoran Janković. Po besedah poslanca se to kaže v dejstvu, da se mu je moral minister kar dvakrat opravičiti.

V svoji razpravi je Reberšek opozoril, da je nesprejemljivo, da se mora minister kar dvakrat opravičiti županu, ob tem pa prezre tiste, ki so v kilometrskih kolonah čakali na izbiro osebnega zdravnika. Poudaril je še, da ni slišal, da bi se minister opravičil tisti, ki so jim kršene pravice do javnega zdravstva ali celo zaradi stanja, ki smo mu priča umirajo.

Kdo je gazda v tej državi? Ja tisti, ki preganja farmacevtke, ampak naš minister se mu gre dvakrat opravičiti,” je opozoril poslanec NSi Aleksander Reberšek. V nadaljevanju je izpostavil, da ko misliš, da si videl že vse se zgodi pokop največjega zdravstvenega lobista z državniškimi častmi. Zaradi vsega tega je zdravstvo v stanju kot smo mu priča, še poudarja Aleksander Reberšak.

Vir: Twitter