Aleksander Reberšek: “Včasih so ministre menjali strici iz ozadja, danes to počne teta iz ozadja!”

Foto: X

Že mnogi politični analitiki so ob zadnjem Golobovem ministrskem cunamiju opozarjali, da ne gre za strokovne menjave, ampak menjave iz osebnih zamer. Ob tem so opozarjali, da sta morala vsaj dva ministra svoje položaje zapustiti, ker predlagana zakonodaja na njunem področji ni bila povšeči Tini Gaber, ki velja za partnerko, ljubico, spremljevalko? Roberta Goloba. Sedaj je sam poslanec z vrst NSi opozoril, da smo priča menjavi ministrov pod taktirko tete iz ozadja.

Ob razpravi o odstavitki kmetijske ministrice Irene Šinko v Državnem zboru je poslanec NSi Aleksander Reberšek jasno povedal, da je mora ministrica položaj zapustiti zaradi Zakona o zaščiti živali in nutrij. Za ta zakon se ve, da ni povšeči Tini Gaber, zato je po mnenju poslanca NSi dosegla, da mora metijska ministrica zapustiti svoj položaj. Ob tem poudarja, da je enaka usoda doletela tudi Uroš Brežan.

Kot poudarja poslanec NSi, se Gabrova tudi ne strinja z odlokom o odstrelu živali, zato naj bi tudi v tem primeru zahtevala od Goloba, da odpokliče Uroša Brežana. V nadaljevanju je poudaril, da včasih smo bili priča odstavljanju ministrov s strani stricev iz ozadja, sedaj pa to počne kar teta iz ozadnje. Kljub vsemu je prepričan, da bo tudi ta teta enkrat odpoklicana s strani stricev iz ozadja.

Vir: X