Aleksander Vučić, ki se mu klanjajo Janković, Golob in podbni zaničevalno o našem nogometu ter nogometaših

Foto: Zajem zaslona

Tik pred volitvami je takrat še poslanec Gibanja Svobode Klemen Grošel razkril kako se Robert Golob z vplivom Zorana Jankovića klanja politiki Aleksandra Vućiča. Kljub vztrajnemu zanikanju Goloba ter obtoževanju Grošlja, da si stvari izmišljuje, je bilo moč predvsem Jankovića večkat videti v družbi srbskega predsednika. Tudi temkma med Slovenijo in Srbijo je po odzivu posameznikov (Aleksander Čeferin, Radenka Mijatovića), ob golu Slovenije pokazala, da so mnogi v Sloveniji še kako pod vplivom srbske politike.

https://x.com/leva_uros/status/1806020526084616382

Pri vsej tej zgodbi pa je najbolj žalostno to, da se posamezniki klanjajo srbskemu predsedniku, ki je po zgodovinskem uspehu skrajno žaljivo nastopil do naših nogometašev. Podporo takšnemu stališču pa je posredno pokazal tudi POP TV. Slednji so namreč predvajali izjavo Vučića, ki je problematiziral uspeh Slovenije, ker je ta namenila manj denarja za nogomet kot Srbija.

Pri tem srbski predsednik pozablja, da čar športa ni v tem kdo ima več denarja, ampak to je bolj pripaden državnemu grbu, ki ga brani. Za Vučiča je namreč nesprejemljivo, da jim je na tekmi dal gol nogometaš, ki za piko na i brani dres slovenskega kluba (NK Celje) in zasluži manj kot nogometaši srbske reprezentance. Gre za skrajno sprevrženo gesto srbskega predsednika in prezir do Slovenije. Naši politiki pa se mu bodo verjetno še naprej klanjali?

Vir: X