Aleksandra Pivec prepričana, da bo jutri žalosten dan za demokracijo

Foto: Facebook

Ljubljana 4. oktober 2020 – Jutri bodo poslanci Državnega zbora na izredni seji razpravljali o razrešitvi Aleksandre Pivec z mesta ministrice za kmetijstvo. Razrešitev ministrice so predlagali v njeni lastni strani DeSUS zaradi dogodkov povezanih z njenimi obiski različnih prireditev. Ministrica je že večkrat poudarila, da razlogov za dogajanje okoli nje ne vidi v slabem delu ampak interesu določenih posameznikov na političnem »parketu«.

V teh dneh je trenutno še aktualna ministrica zbrala nekaj misli, ki jih objavljamo v nadaljevanju.

Gre za zlorabo stranke DeSUS, ki se niso želeli sprijazniti z mojo zmago!

“Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi. Gre za zlorabo stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se niso želeli sprijazniti z mojo zmago na kongresu in zaradi tega tudi sedaj izvajajo vse skrbno načrtovane poteze, da bi preprečili mojo vnovično kandidaturo. Dejstvo ostaja, da še vedno obstaja velika podpira v bazi stranke in s tem velika verjetnost za mojo ponovno zmago na kongresu. Zato je sedaj ključnega pomena, odvzem prisotnosti v političnem in medijskem prostoru,” svoj zapis začenja Aleksandra Pivec.

To je žalosten dan za slovensko demokracijo!

“Od vstopa v sedanjo koalicijo naprej se je kovala zarota, ki je vrhunec dosegla s korespondenčno sejo Sveta stranke, kjer je dobrih trideset članov povozilo voljo kongresa z več kot 200 delegati. Na ta način se poleg namere po preprečitvi mojega nadaljnjega obstoja v političnem prostoru, namreč želi preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajale v državnih podjetjih,” je zapisala Pivčeva.

To je žalosten dan za slovensko demokracijo. Žalostno je, da se politična zahteva zoper delo ministra z namenom rušenja Vlade RS, postavlja pred strokovno delo ministra. Slednje mi nihče ne more očitati, saj sem in še vedno svoje delo opravljam kakovostno. Vsekakor bo seja Državnega zbora priložnost, da se pokaže dobro delo, ki smo ga z mnogimi partnerji na delovnem področju opravili v preteklih dveh letih. Rezultati in dosežki, ki so bili uspešno realizirani za upokojence niso pomembni za stranko DeSUS. Prav tako demografski urad, ki je bil ustanovljen prvič v slovenski zgodovini in čaka na imenovanje novega ministra,” pove Pivčeva.

“Delo, ki ga v izjemno pomembnem času za slovensko kmetijstvo opravljamo za dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države, postaja nepomembno in ga očitno prevzemajo močni politični interesi,” Je zaključila Aleksandra Pivec.

Vir: e-maribor