Na današnje dogajanje v zvezi s hišnimi preiskavami povezanimi z Aleksandro Pivec se je le-ta odzvala s pismom naslovljenim na Nova24TV. Nekdanja ministrica in predsednica DeSUS, ki sedaj želi oblikovati novo stranko je za omenjeni medij povedala, da so danes zjutraj na njena vrata predstavniki pristojnih organov v zvezi z delovanjem v SRIPT.

Pivčeva je kljub vsemu prepričana, da bo le strokovna in neodvisna preiskava dokončno potrdila, da v SPRIT ni storila nič nezakonitega. Ob tem si želi, da se preiskava čim hitreje zaključi:“Vsi postopki, ki jih izvajajo pristojni organi, so profesionalni in korektni. Z zaključkom preiskave upam, da se preneha medijski linč in neutemeljeno obtoževanje, ki se je pričel ob prevzemu predsedstva nekdanje politične stranke,” je še dodala Pivčeva.

V nadaljevanju lahko celotno pismo naslovljeno na Nova24TV s strani Aleksandre Pivec preberete v nadaljevanju:

Zjutraj so se na mojem domu oglasili predstavniki pristojnih organov, ki izvajajo preiskavo v povezavi s primerom SRIPT.

Le končana strokovna in neodvisna preiskava bo dokončno potrdila, da v primeru SRIPT nisem storila nič nezakonitega.

Želim si, da se preiskava čim prej zaključi. Vsi postopki, ki jih izvajajo pristojni organi, so profesionalni in korektni. Z zaključkom preiskave upam, da se preneha medijski linč in neutemeljeno obtoževanje, ki se je pričel ob prevzemu predsedstva nekdanje politične stranke.

Deležna sem hudih groženj in izjemnih pritiskov od trenutka ko sem še kot ministrica pričela z odkrivanjem nezakonitih ravnanj. Ne le jaz, tudi moja družina in moji otroci, vsi smo izjemno izpostavljeni. Z namenom, da se me odstrani iz političnega prostora se me osebno blati in diskreditira že dlje časa.

Tudi jaz sem človek in tudi jaz mama, ki ima vsaj minimalno pravico do zasebnosti in ustavnih pravic. Zato se bom še naprej borila za vse, ki se jim je storila krivica in za dobro ljudi v naši deželi.

Dr. Aleksandra Pivec

Vir: Nova24TV