Celje 28. september 2020 – V zadnjih mesecih je najpogosteje omenjeno ime politika Aleksandra Pivec, njej je v zadnjih dneh podporo odrekla tudi njena lastna stranka DeSUS. V stranki so šli tako daleč, da so v minulem vikendu zahtevali njen odpoklic iz mesta kmetijske ministrice. Z njo so intervju opravili na spletnem portalu e-maribor.

V pogovoru z njihovim uredništvom je Pivčeva poudarila, da vsi indici kažejo, da je njena vse večja priljubljenost na terenu postala moteča za nekatere v političnem prostoru. Najbolj naj bi bila po njenih lastnih besedah moteča za tiste, ki so nasprotovali vstopu v desno sredinsko koalicijo, kljub temu jo te stvari še bolj vzpodbujajo pri njenem trdem delu. Aleksandra Pivec je poudarila, da je v stranki zelo veliko ljudi, ki jo podpirajo vendar ima stranka na drugi strani tudi veliko negativnih posameznikov, ki se želijo postaviti v ospredje.

Za svoje nadaljnje delo je Pivčeva povedala, da je po naravi optimist ampak, ko bo začutila, da kulturni dialog v stranki ni več mogoč oziroma nima več prostora v DeSUS-u svojo energijo usmerila drugam. Takrat se bo po njenih besedah tudi pokazalo, da so v stranki znova na dan prišle stare  in negativne sile.

V intervjuje je Pivčeva pohvalila trenutnega predsednika vlade Janeza Janšo, ki se je uspešno spopadel s težkimi zdravstvenimi, socialnimi in gospodarskimi razmerami. O njeni razrešitvi, ki so mu jo predlagali v DeSUS pa meni, da bo predsednik vlade ravnal strateško premišljeno, predvsem pa o tej odločitvi ne želi špekulirati. Kljub vsem dogajanju okoli nje je Pivčeva še vedno zaradi dobre podpore v stranki in na terenu trdno prepričana, da se bo na kongresu stranke potegovala za nov mandat predsednice stranke.

Trenutno se Aleksandra Pivec še vedno vidi v stranki DeSUS, kljub vsemu pa tudi na dnevni ravni razmišlja o lastni politični poti. Vendar kot je poudarila trenutno še vedno ostaja »zvesta« stranki DeSUS.

Povzeto po intervjuju za spletni portal e-maribor, katerega je z ministrico opravil Mitja Grmovšek.