Alenka Bratušek našla rešitev! Ni težava v pretočnosti avtocest, ampak v tem, da potujete z avtomobili!

Foto: Zajem zaslona Twitter / Edvard Kadič

Nekatere zamisli trenutne oblasti so naravnost na meji neverjetnega in to se v zadbnjem obdobju dogaja tudi v dognanju zastojev na naših avtocestah. Medtem, ko danes mnogi dnevno stojijo v kolonah in so se potovalni časi povečali v zadnjih letih za dvakratnik, strokovnjaki pa opozarjajo na prepotrebno širitev avtocest, je vlada prišla do “neverjetnega” spoznanja. Kot izhaja iz zapisa DARS-a je težava v tem, da ljudje potujejo z avtomobili.

Čeprav se mnogim zdi nenavadno je res, da so na DARS-u prepričani, da v 21. stoletju težava ker se potuje z avtomobili. Tako trenutna oblast ne vidi težave v tem, da deluje v smeri poplne centralizacije države, hkrati pa ne poskrbi za ustrezno cestno infrastrukturo, ampak je težava, ker ljudje potujejo z vozili. Tako je dejansko ministrica za infrastrukturo prišla do neverjetnega spoznanja kako lahko vlada reši nastalo situacijo.

Pa je res temu tako? Slika je še kako drugačna, na kar opozarja tudi ekonomist dr. Matej Lahovnik: Uprava Dars naj podkrepi spodnji nasvet in začne vsak dan kolesarit v službo iz Lj v Celje, kjer je sedež Dars in bodo razumeli problem ter začeli delat.” Še več, Lahonik je prepričan, da bi morala uprava DARS-a po takšni izjavi nemudoma prodati vsa osebna vozila in odpustiti vse voznike ter pričeti uporabljati javni prevoz.

Vir: X