Alenka Puhar za Pravno prakso o razočaranju nad sluzastimi novinarji

Publicistka in prevajalka Alenka Puhar. (Foto: Zajem zaslona Facebook)

Naši novinarji so me močno razočarali. Pokazali so se – razen častnih izjem – kot duhovni hlapci in moralne prostitutke”. To je le kanček zapisa publicistke in književnice Alenke Puhar za Pravno prakso. Avtorica se je namreč za Pravno prakso odločila razkriti svoj pogled na medijski krajni, ki smo ji trenutno priča.

Že sam naslov, ki ga je Alenka Puhar dodala temu razmišljanju je več kot dovolj poveden: “Nekaj o – oprostite – o prostitutkah in kurbah”. Kot navaja avtorica ji sicer te besede težko gredo z jezika oziroma od pisala, vendar je žal potrebno tudi to plat novinarskega dela po njenih besedah osvetliti. V svojem razmišljanju ni ostala samo v Sloveniji, ampak se je dotaknila tudi tujine.

Kot je mogoče razbrati s pisanja Alenke Puhar jo najbolj jezi, da se novinarji oziroma mediji prilagajajo politiki. Piše o tem, da v kolikor imajo opcijo se vedno prelevijo, kar pa kaže na hlapčevstvo. Zaradi tega je prepričana, da večina novinarjev v Sloveniji piše drugače kot pa misli in so članki zgolj in le služba.

Vir: X in Pravna praksa