Ljubljana, 2. marec 2021- Včeraj je na poslansko vprašanje poslanca Levice Primoža Sitarja odgovarjal Minister Hojs, ki mu je pri tem navedel nekaj dejstev, ki jih poslanec vsekakor ni pričakoval. “Govoriva o ukrepih, ki jih vlada Janeza Janše z vami na čelu zlorablja, zato da preprečuje zbiranje ljudi na protestih. To je to, to vsi razumemo,” je ministru dejal Sitar. Pri tem je izrazil prepričanje, da gre po njihovem za selektivno in politično izbiro ukrepov.

Sitar je navajal tudi, da se v Sloveniji na eni strani soočamo z natrpanimi proizvodnimi halami in natrpanimi pisarnami z gazdami, ki jih po njegovo nihče ne nadzira, na drugi strani pa ga moti, ker imamo omejitev gibanja ponoči, kar onemogoča nočna druženja, ki pa jih po njegovo tako ali tako ni. “Moje vprašanje je, ali se v halah preverja, ali tam tudi policisti sankcionirajo gazde, ki ne zagotovijo varnega delovnega okolja in jih trpajo skupaj?”. Poslanca Sitarja je zanimalo tudi ali policisti tudi kontrolirajo ukrepe tako kot med sprehajalci in kdo od strokovnjakov je potrdil, da se okužbe najbolj širijo zunaj. Zmotilo ga je tudi, da je bilo največ med temi “sprehajalci” protestnikov, ki so si prislužili denarne kazni za svoje ravnanje.

Trenutna opozicija oziroma leva politika želi namreč trenutno stanje v državi prikazati tako kot da trenutna vlada v epidemiji počne vse narobe. Prikazati želijo tudi, da vlada zatira ljudstvo, vlada s trdo roko ter ustrahuje in vodi državo v diktaturo.

Kljub vsemu je minister Hojs v odgovoru na zastavljeno vprašanje Primožu Sitarju predstavil nekaj podatkov, ki so prikazali popolnoma drugačno stanje kot ga je poslanec želel prikazati tudi s poslanskim vprašanjem. Hojs je poslancu povedal, da je vlada odloke pripravljala na strokovnih mnenj in priporočil Evropske komisije oziroma institucij, ki so zadolžene za omejevanje širjenja epidemije. Minister je poslancu povedal tudi, da si je stroka enotna, da dokler ne bo zadostne količine cepiva in precepljenost dovolj velika edini pravi ukrep za zajezitev širjenja epidemije omejevanje stikov.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV