Ljubljana, 31. marec 2021 – Ker je število okužb v Sloveniji ponovno v porastu in smo na pragu tretjega vala epidemije, bo vlada poskušala preprečiti nadaljnje širjenje z enajstdnevno popolno zaporo države. Omejitve bodo pričele veljati jutri 1. aprila 2021, ko bo pričelo veljati tudi omejeno gibanje na regije, ki pa tokrat ne bo veljalo za osebe, ki imajo negativni PCR test, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o preboleni bolezni.

Nekatere države so se v tem trenutku odločile za strožje zaprtje države kot je to storila Slovenija, vendar je to pri nas po besedah ministra Aleša Hojsa neuresničljivo, saj nekatere stranke epidemijo izkoriščajo za politični boj in to celo za ceno umrlih.

V oddaji tema dneva je minister Hojs povedal, da je potovanje v tujino prepovedano brez utemeljenega razloga. Če posameznik nima utemeljenega razloga za potovanje v tujino se ga na meji na to opozori, v kolikor pa vseeno vztraja pri potovanju lahko pričakuje tudi kazen. Kljub vsemu meje ne bodo tako močno zaprte kot so bile pred letom dni, ko so bile na mejnih prehodih tudi fizične ovire, bodo pa predvsem na meji z Avstrijo na kontrolnih točkah policisti, da se ljudem ne bo potrebno voziti 30 ali 40 kilometrov do mejnih prehodov. Novi ukrepi tudi prepovedujejo potovanje v države, ki so na rdečem seznamu.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

Uredništvo