Ali bo RTV sprožila pravni spor zoper Marka Bandellija, zaradi žalitev Jožeta Možine?

Foto: Zajem zaslona (YouTube, Nova24TV, Pixabay)

V teh dneh smo večkrat poročali, da so bili tako Jože Možina, Jadranka Rebernik in tudi RTV Slovenija s strani različnih predstavnikov oblasti deležni različnih oblik pritiskov. Na oddajo Utrip so se posebej “vroče” odzvali v stranki SD.

Kot je v nedeljo objavil Jože Možina, sta zaradi oddaje Utrip z Jadranko Rebernik – odgovorno urednico, prejela vabilo na “zagovor” k direktorju RTV Slovenija Valentinu Arehu.

E-maribor poroča, da je Valentin Areh po sestanku povedal: “Sogovornika sta izrazila zaskrbljenost nad grožnjami, žalitvami in napadi politikov, kot so Tanja Fajon, Jernej Pikalo in Marko Bandelli, ki jih razumemo kot grob pritisk na novinarsko in uredniško avtonomijo ter politični pritisk.” Odgovorna urednica Jadranka Rebernik in Jože Možina sta Valentina Areha še seznanila, da je bila oddaja pripravljena v skladu z etičnimi in poklicnimi merili, ki jih opredeljujejo Poklicna merila in načela novinarske etike v programih RTV Slovenija.

Kot sta izpostavila Jože Možina in Jadranka Rebernik, se je na oddajo zelo nespoštljivo odzval tudi Marko Bandelli SAB. Zaradi njegovih zapisov naj bi na RTV Slovenija preučevali tudi možnosti pravnega spora z omenjenim poslancem. “Gre za grobo žalitev, možen je pravni spor zoper njega,” je sporočil Možina.

Vir: e-maribor in Twitter