Ali glasbeni uredniki na Valu 202 in Radio Prvi dosledno uničujejo poslušanje slovenske glasbe?

Foto: Pixabay.com

Oddaja Arena in voditelj Igor Pirkovič, pri slovenski levici nista brez razloga osovražena. Gostje oddaje namreč lahko spregovorijo o temah, ki se po mnenju slovenske levice ne bi smele izpostavljati. Tako so v zadnji oddaji gostje spregovorili o ukinitvi nacionalnega dneva žrtev komunizma, poskušanju utišanja nekaterih medije (Faktor na TV3) in pomenu slovenske glasbe v slovenski družbi.

Tako je denimo Jana Grohar spregovorila o povojnih pobojih, ki smo jim bili v Sloveniji priča s strani komunistične oblasti. Aljuš Pertinač je spregovoril o pritiskih, ki so jih na TV 3 deležni zaradi oddaje Faktor, ter nenazadnje tudi pritiski, ki so jih deležni gostje teh oddaj. Gianni Rijavec in Vojko Sfiligoj pa sta spregovorila o izrinjanju slovenske glasbe iz družbenega življenja.

Predvsem nastop zadnjih dveh gostov je pri političnem analitiku Edvardu Kadiču pustil odtis in zastavil nekaj pomembnih vprašanj. “Giani Rijavec je med vrsticami jasno povedal, da glasbeni uredniki na Valu 202 in Radio Prvi dosledno uničujejo poslušanje slovenske glasbe. Če dodamo še posiljevanje z Balkanom na Radio1 in Aktual se lahko nehamo spraševat kaj je narobe s slovenskim poslušalcem. DanD, Sidharta in še trije zafrustrirani Karoly level rokerji pač niso vsa slovenska glasba,” je zapisal Edvard Kadič.

Vir: Twitter