Ali je Milan Kučan udaril po mizi in so se morali v KUL-u predati ter poklekniti pred milijonarjem?

Foto: Twitter (Demokracija)

Robert Golob je danes uradno napovedal, da se bo potegoval za mesto predsednika stranke Z.dej, katerega mesto bi naj zasedel po tem, ko se je Jure Leben umaknil iz politike in je doslej vodil to stranko. Da bi “opral” svoje ime je danes tudi napovedal, da bo svojo milijonsko nagrado namenil v dobrodelne namene. Kot kaže pa so na poziv stricev iz ozadja pred Golobom sedaj pokleknili tudi v KUL in Goloba povabili na pogovore ter mu s tem dodeli primat na levici.

Danes je Robert Golob v festivalni dvorani pred kamerami z denarjem državnega podjetja GEN-i pričel volilno kampanjo. Prejšnji teden sem umaknil svoje soglasje za poslovodstvo Gen-I. Jaz v upravi ne bom več sedel,” je zatrdil in dodal, da se podaja “na novo dogodivščino”. Razkril je še, da se v sredo začenja njegova politična pot, ko bo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej, v katero se je že včlanil. “Menda je mesto prazno. Kaj se bo dogajalo v sredo, bomo videli v sredo. To je čar dogodivščine,” je dejal Golob.

V svoji predstavitvi se je zopet hvalil kako fantastično naj bi v letu 2021 poslovalo podjetje GEN-i. Pri tem se seveda ni dotaknil po kakšnih cenah je podjetje prodajalo električno energijo pravnim subjektom in to z monopolom nad prodajo električne energije.

Ob napovedi Golobovega vstopa v politiko, so v KUL nemudoma s pismom Goloba povabili na pogovore in mu s tem predali primat na levici. Srečanje so predlagali naslednji torek, njihov cilj pa naj bi bil premagati sedanjo vlado. Kot je bilo že večkrat povedano s strani političnih analitikov in kot kažejo zadnje javnomnenjske raziskave, pa bodo v KUL s tem premagali samega sebe oziroma stranke znotraj KUL-a.

Po podatkih Bojana Požarja naj bi si na levici k Golobu želeli pridružiti stranko LIDE (Igor Zorčič), ostanek stranke DeSUS z Ljubom Jasničem in celo Alenko Bratušek SAB. Požar še ocenjuje, da se je Golob leta 2013 z odhodom v v GEN-i umaknil Bratuškovi, da je postala predsednica vlade, se bo morala sedaj Bratuškova umakniti Golobu.

Vir: Nova24TV