Ali je RTV naročnina namenjena temu, da se norčujejo iz gledalcev? Ljubljanskega elitista želeli prikazati kot borca proti “eliti”

Jaša Jenull v oddaji Intervju s Ksenijo Petrovčič. (Foto: RTV)

Že v minulem tednu smo poročali, da se je RTV Slovenija odločila za najmanj nerazumljivo potezo, če ne še kaj hujšega, ko je napovedala oddajo Intervju v kateri bodo gostili Jašo Jenulla. Gre za človeka, ki je več kot sto protestov organiziral nelegalno, na njih pa se je spodbujalo sovraštvo do drugače mislečih.

Z včerajšnjim predvajanjem oddaje pa so prestopili tudi mejo okusnega. S pomočjo voditeljice Ksenije Horvat in Vuka Ćosiča (podpornik SD) so človeka, ki prihaja iz elitne ljubljanske družine želeli prikazati kot nekakšnega borca proti eliti in za demokracijo. V oddaji je Jenull sicer navajal, da naj s protesti ne bi pričel, ker je izgubil privilegijev, saj naj ne bi dobil nobenih sredstev, ker pri tem obstaja preveč birokratskih ovir. Kljub vsemu mora imeti dovolj sredstev, da si lahko v Ljubljani sredi belega dne privošči različne gledališke predstave.

Iz pogovora in dosedanjih dogodkov povezanih z Jenullom je več kot očitno, da se ne želi ukvarjati z dejanskimi problemi in reševanjem le teh, saj to potrebuje veliko več kot je skakanje in besedičenje po ulicah. Jenull je v oddaji pokazal tudi, da je pri vsem tem šlo samo za to, da “zmagajo naši”. Ko ga je voditeljica vprašala Kaj sedaj?”, in “Kako se bodo lotili reševanja aktualnih problemov?”, je pokazal dejansko “širino” svojega znanja. Sam vidi rešitev v gradnji nekih zavezništev, iskanjem skupnih poti, kjer naj bi bili vključeni posamezniki in predsednik vlade, kaj bolj konkretnega pa ni uspel pojasniti.

V oddaji je priznal, da so njegovim petkovim protestom bile naklonjene določene stranke, ki so v tem iskale svojo prepoznavnost. “Pomembno je bilo, da se vzdržuje ta protestni naboj, da ohranjamo petkov termin in z vsakim novim tednom naslavljamo nove stvari ki jih je naredila vlada v preteklem tednu,” je dejal Jenull, pri čemer je jasno povedal, da je iztočnice za svojo “gledališko predstavo” na protestih namerno črpal iz kritike vlade in spodbujal protestniško nasilje, dodal pa je, da se je pri tem potrudil “uporabiti neke nove inovativne načine z uporabo gledaliških sredstev“.

Zanimivo je tudi stališče Jenulla, zakaj se je odločil za proteste. To je posledica izjave Janeza Janše na Twitterju, ko je zanikal neresnice, ki jih je navajala RTV Slovenija. Na drugi strani, ko je na “njegovih” protestih Svetlana Makarovič vulgarno in žaljivo zmerjala vse drugače misleče, se mu to ni zdelo omembe vredno.

Zanikati, da si del priviligirane elite in hkrati ravnodušno trditi, da ti je izpolnjevanje dokumentacije za pridobivanje finančnih sredstev odveč in nepotrebno, saj si lahko privoščiš financiranje skakanja v dolgih “gatah” po ulici, sam, je kontradiktorno. In je norčevanje iz poštenih Slovencev in inteligence gledalcev, ki so morali prenašati ta agitprop za denar vseh nas.

Vir: Nova24TV