Ali je v luči ideološkega boja Tea Jarc kot prva sindikalistka Sindikata mladi plus pozabila, kakšne pravice imajo delavci?

Tea Jarc na Triglavu. (foto: Posnetek zaslona / socialna omrežja)

Ljudje bi pričakovali, da bi Tea Jarc, ki bi se naj borila za delavske pravice to področje zelo dobro poznala. A kot kaže njen nastop na RTV Slovenija temu ravno, ni tako, kar pa ji ni ravno za zameriti, saj glede na javno dostopne podatke aplikacije ERAR razkrivajo, da je sindikat, ki ga vodi z naslova javnih sredstev prejel nekaj manj kot 710 tisoč evrov. Morda je tudi to razlog, da ni seznanjena z dejanskim stanjem na trgu?

Vir: ERAR

Jarčeva je namreč v oddaji na RTV Slovenija dejala: “Delodajalci bi lahko delavcem, ki delajo od doma, plačevali internet ali elektriko.” V svojem nastopu je bila tudi precej kritična do dela od doma, ker naj bi bili ljudje v to prisiljeni in jim takšno delo zato škoduje.

Izjava Jarčeve pa ni ostala neopažena na Ministrstvi za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer so obrazložili Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), ki jasno določa, da mora delodajalec delavcu na domu povrniti stroške za uporabo njegovih lastnih sredstev. Višina nadomestila pa se določi na podlagi pogodbe o zaposlitvi za delo od doma.

Foto: Nova24TV

Celoten članek vam je na voljo tukaj.

Vir: Nova24TV