Ali Mojca Šetinc Pašek svoj položaj na RTV Slovenija izkorišča za svojo politično promocijo? Je to enaka obravnava vseh strank po njenem mnenju?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

“Med službenim časom “neodvisna in objektivna” novinarka zganja svojo predvolilno propagando na RTV Slovenija, ki jo vsi prisilno plačujemo”, je le eden od odzivov na družbenem omrežju glede današnjega intervjuja oziroma pogovora portala MMC z Mojco Šetinc Pašek.

Ali gre pri tem za zlorabo položaja? Nekatere informacije nakazujejo, da naj bi bila Mojca Šetinc Pašek še vedno zaposlena na RTV Slovenija, kljub temu, da kandidira na listi Gibanje Svoboda. Na RTV Slovenija naj bi še imela vedno svojo pisarno, kamor hodi vsak drugi dan.

Da je na RTV Še vedno zaposlena je Šetinc Paškova v pogovoru potrdila tudi sama: “res je, na RTV Slovenija sem zaposlena in me v skladu z zakonom o volitvah čaka zaposlitev. In strinjam se z vami, da bom težko delala kot novinarka, ki spremlja in poroča o politiki in političnem dogajnju. V novinarstvu mimogrede ni zgolj in ali ekskluzivno samo političnih tem. V televizijskem delu in televizijskih žanrih pa je ogromno drugih področij, kjer lahko profesionalno delujem brez vpliva politike, gre za področja, ki v nobeni obliki niso povezana s poročanjem in komentiranjem vsakokratne dnevne politike. Sicer pa menim, da mi bo na volitvah uspelo.”

Foto: Zajem zaslona (MMC)

Vir: Twitter in MMC