Ali neukrepanje ob incidentih rapperja Zlatka in ostalih zagriženih anticepilcev izzivajo nove tovrstne dogodke? Sedaj napada deležen Borut Štrukelj, ki se zato umika iz javnosti

Foto: Nova24TV

V javnosti se je pojavila informacija, da se bo iz javnega življenja umaknil Borut Štrukelj s fakultete za farmacijo. Odločitev je sprejel po napadu dve moških, ki sta ga stisnila ob zid, a se je Štrukelj uspel obraniti, napadalca pa sta zbežala.

Dogodek je Štrukelj opisal z besedami: “Dnevno dobivamo grožnje prek telefonov, elektronske pošte in v živo. Tudi grožnje s smrtjo”. Boris Štrukelj je sicer raziskovalec na področju biokemije in biotehnologije, redni profesor na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani in avtor mnogih patentov. Javnosti bolj poznan je postal, ko je v medijih in konferencah večkrat komentiral epidemijo koronavirusa.

V primeru groženj Borutu štruklju ne gre za osamljen primer, saj je tudi vodja posvetovalne skupine Mateja Logar večkrat izpostavila, da so določeni posamezniki deležni verbalnih napadov anticepilcev. Po besedah Logarjeve jih nasprotniki ukrepov pošiljajo na sodišče, jim grozijo z obešanjem in maščevanjem ljudstva. Tudi predstojnica infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc je že izpostavila, da so deležni različnih pisem z vulgarno vsebino, v katerih je nivo komunikacije podoben gangsterskim tolpam na ulici.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Demokracija