Ali poslanki Levice in LMŠ res ne moreta voščiti drugače kot s simbolom fašizma in uporabo te besede?

Foto: Nova24TV

Ob odhajajočem letu in prihajajočem novem ljudje najpogosteje izrečemo dobre želje in prijazne besede. Kot kaže pa to ne velja za nekatere poslance Državnega zbora, ki raje zrejo v preteklost kot prihodnost. Tako je denimo Nataša Sukič Levica, objavila čestitko z dvignjeno pestjo in zapisala: “Ljudem vrnimo dostojanstvo, družbi demokracijo! Naj bo leto 2022 leto prebojev za boljši jutri za vsem ne le za peščico! Srečno!”

Tudi poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik je novoletno čestitko izkoristila za “boj” s trenutno vlado, saj je v čestitki izrazila mnenje, da živimo v “diktaturi” in se bodo ljudje leta 2022 odločali o “svobodi ali fašizmu”.

Vse to kaže, da nekateri poslanci tudi v teh prazničnih časih ne morejo mimo tega, da bi le-te izkoriščali za politični boj. So se pa na te objave odzvali tudi nekateri znani Slovenci. Boštjan M. Turk je tako čestitko Nataše Sukič pospremil z besedami: “Zgrešila stoletje. Takšna ikonografija bi bila za leto 1922, za čas, ko je Mussolini prišel na oblast.”

Na drugi strani je Lidija Divjak Mirnik prepričana, da smo v Sloveniji leta 2021 prešli diktaturo, ko je bila Slovencem omejena svoboda in so nas poniževali. Hkrati je voščilo izkoristila za politično promocijo in dodala, da se bomo po njenem leta 2022 odločali med svobodo in fašizmom. Kot je zapisal Boštjan M. Turk pri čestitki Nataše Sukič, da je zgrešila stoletje, je pri tem na mestu tudi vprašanje, če ga ni tudi Lidija Divjak Mirnik.

Foto: Facebook

Vir: Nova24TV