Ali Računsko sodišče Korošce in Belokranjce obravnava kot drugorazredne državljane? Gradnja tretje razvojne osi naj bi bila po njihovo neupravičena.

Foto: Twitter (Jernej Vrtovec)

Računsko sodišče je preverjalo vodenja in prostorskega načrtovanja projekta 3. razvojne osi. Njihove ugotovitve naj bi bile, da Ministrstvo za infrastrukturo neučinkovito vodi projekt 3. razvojne osi ter da je bilo Ministrstvo za okolje delno učinkovito  pri prostorskem načrtovanju projekta 3. razvojne osi.

Na te ugotovitve se je že odzval minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki je prepričan, da je projekt še kako upravičen. Zapisal je še, da Korošci in Belokranjci niso drugorazredni državljani in potrebujejo normalno cestno povezavo. Takšen projekt je po besedah ministra še kako potreben, da se lahko izkoristi razvojne potenciale omenjenih pokrajin.

Da bi se lahko Računsko sodišče na terenu prepričalo o upravičenosti gradnje 3. razvojne osi, pa je predsednik vlade Janez Janša novico komentiral z besedami: V naslednjem mandatu bomo Računsko sodišče preselili v Dravograd ali v Radlje.”

Vir: Twitter