Ali res žalski župan Janko Kos od učiteljic tamkajšnjega vrtca zahteva, da se prično učiti albanščine?

Foto: Zajem zaslona (Youtube/Savinjska TV)

Da je Golobva vlada dosegla razvrednotenje slovenskega jezika na državni ravni je sedaj že povsem jasno. Namreč zadnji sprejeti “ukrepi” te vlade na eni strani zmanjšujejo sredstva za materni jezik – slovenščino in jih na drugi povečujejo za učenje jezikov nekdanje SFRJ. Sedaj smo kot kaže priča razvrednotenju slovenskega jezika še na lokalni ravni.

Sicer se že nekaj let med domačini Žalca in okolice opozarja, da je na tem področju vse več ljudi albanskega porekla in zato se počasi vidi tudi vpliv prihoda drugačne kulture. Sedaj pa je kot kaže to s svojim “dekretom” potrdil tudi tamkajšnji župan Janko Kos. Ne gre pozabiti, da gre za dolgoletnega župana Žalca in svesti kader SD.

V javnost so namreč prišle informacije, da naj bi tako tamkajšnji župan od vzgojiteljic v vrtcu zahteval, da se začnejo učiti albanskega jezika. Takšni namigi so doživeli buren odziv, zato nekateri župana sprašujejo, če se tudi v Albaniji učijo slovenskega jezika. Hkrati pa je Boštjan Lesjak opozoril, da je Janko Kos že pred leti Albancem prodal dvorano Hmezad.

Vir: X