Ali sedaj RTV Slovenija izplačuje še kilometrino za vse petkove kolesarje?

Foto: Zajem zaslona X / Tilen Majnardi

Medtem, ko državljani poslušajo kako RTV Slovenija nima denarja, da bi prenašala več kot eno nogometno tekmo Evropskega prvenstva, izpačujejo enermne zneske za povračilo potnih stroškov. Da je stvar ušla z depolitizacijo res izpod nadzora kaže dejstvo, da o tem poroča celo vladi naklonjena Revija Reporter. V zadnjih dneh so tako v javnost prišli podatki o nenormalno visokem znesku, ki jih RTV Slovenija namenja za povračilo potnih stroškov.

https://x.com/Tonka69354529/status/1803678902587408510

Velik del zaposlenih na Golobovi RTV Slovenija se že tako ali tako ne more pritoževati nad plačami, ki jih prejemajo. Kot kaže pa je njihov zaslužek še dodatno podkrepljen z zajetnim nadomestilom potnih stroškov. Po poročanju omenjenega medija bi naj nacionalka v lanskem letu izplačala za 1,77 milijona evrov iz naslova potnih stroškov.

ob takšnih številkah so se pričela ugibanja, če vodilni sedaj izplačujejo še potne stroške, ki so nastali v času petkovih kolesarjev. Gre namreč za vsoto, ki je nerazumno visoka in kaže, da ni težava v prenizki RTV naročnini, ampak v prevelikih dohodkih posameznikov na nacionalki.

Vir: X