Ali sedaj želi Golobova vlada širiti vpliv še v sodno vejo oblasti? Obetal naj bi se spor med ministrico Švarc Pipanovo in Miodragom Đorđevićem

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Novinar Luka Perš na Prava.si poroča, da smo lahko v Sloveniji kmalu priča novemu sporu med dvema domnevno neodvisnima vejama oblasti. Tako bi lahko kmalu prišlo do spora med pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan in Miodragom Đorđevićem. Kot navaja v nadaljevanju naj namreč ministrica ne bi dala soglasja za imenovanje Đorđevića na mesto predsednika Vrhovnega sodišča.

Takšni odločitvi naj bi sledil oster odziv Sodnega sveta, v katerem naj bi najostreje nasprotovala odločitvi ministrice Emil Zakonjšek in Milan Petek. Pri tem Perš še navaja, da gre za ravno tistega Emila Zakonjška, ki je odvetnik Milana Kučana in Branka Masleše. Ti dogodki pa naj bi potem takem nakazovali tudi, da bi lahko kaj kmalu bili priča poskusu rušenja vlade Roberta Goloba.

V nadaljevanju Prava.si poroča, da o tej zadevi osrednji mediji molčijo, kar bi pa bilo povsem drugače, če bi bila na oblasti kakšna desna vlada ali celo Janez Janša. V tem primeru bi vsi kričali kako želi vlada uničiti Vrhovno sodišče, danes, ko pa se v to institucijo vpleta vlada Roberta Goloba oziroma ministrica Švarc Pipanova pa vsi nemo molčijo.

Celoten članek vam je dostopen na tej  povezavi.

Vir: Prava.si