Ali ste vedeli? Po mnenju direktorja UKOM-a Barbutovskega otroci travme zaradi alkohola doživljajo samo v družinah z očetom in materjo, ne pa v istospolnih vezah?

Foto: UKOM

V minulem tednu je v Sloveniji kar nekaj prahu dvignila odločitev Ustavnega sodišča, ki je določilo, da bodo po novem istospolne zveze izenačene z zakonsko zvezo očeta in matere. Takšna odločitev zajema tudi posvojitve in pravice vzgajanja otrok v istospolni zvezi. Zelo zanimivo, moda bizarno utemeljitev pa je ob tem pa je  direktor Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje Dragan Barbutovski.

Ustavni pravnik dvojni doktor Klemen Jaklič je ob tej odločitvi sodišča podal odklonilno ločeno mnenje, ki na podlagi strokovne argumentacije utemeljuje, zakaj izenačenje istospolne zveze z zvezo očeta in matere ni v skladu z Ustavo Republike Slovenije.

Na drugi strani je direktor UKOM-a Dragan Barbutovski podal dokaj nenavadno pojasnilo, če že ne bizarno, zakaj je potrebno istospolno zvezo izenačiti z zvezo očeta in matere. Po mnenju Barbutovskega je to potrebno, ker samo v družinah z očetom in materjo lahko otroci doživljajo travme zaradi alkoholizma. Kot izhaja iz njegove objave se takšne stvari ne dogajajo v istospolnih zvezah?

“Kot sin matere samohranilke (zgodaj vdove) vsem javno sporočam, da v življenju najbolj pogrešam OČETA! Pa vam je všeč ali ne!,” je mnenje o takšni odločitvi sodišča in hkrati nerazumnim argumentacijam pojasnil eden od uporabnikov Twitter-ja.

Vir: Twitter