Ali v Sloveniji velja narobe svet? Poglejte s kakšno izobrazbo je pod svobodo mogoče računati na mesto generalnega sekretarja Državnega zbora

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Včeraj so se pojavile govorice, da naj bi mesto generalnega sekretarja Državnega zbora zasedel “propadli” politik LMŠ Robert Pavšič. Po poročanju 24ur naj bi bila to želja morebitne nove predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. Pri tem bi lahko rekli vse lepo in prav, vendar se pri tem pojavljajo nekatera vprašanja, ki mečejo senco dvoma na morebitno takšno imenovanje.

Spomnimo, da je Robert Pavšič v zadnjem mandatu vodil parlamentarno komisijo, ki je preučevala ukrepanje in nabavo medicinske opreme trenutne vlade in nobena od predlaganih zadev v Državnem zboru ni prejela potrebne večine za sprejetje. Kot drugo pa je potrebno izpostaviti tudi izobrazbo Roberta Pavšiča, pri kateri se pojavlja veliko vprašanje, če je primerna za zasedbo takšnega delovnega mesta. Kot izhaja iz življenjepisa objavljenega na spletni strani Državnega zbora je Pavšič leta 1992 končal gimnazijo in leta 2009 pridobil izobrazbo na Izobraževalnem centru Memory.

Kot izhaja iz spletne strani omenjenega izobraževalnega centra je s tem lahko pridobil samo izobrazbo na stopnji 6/1 in tako naziv inženir. Zaradi tega se zastavlja vprašanje ali je to primerna izobrazba za zasedbo tako odgovornega delovnega mesta in ali ni človeka, ki bi bil bolj primeren za to delovno mesto?

Foto: Zajem zaslona (Državni zbor)

Vir: Twitter in Državni zbor