Ljubljana, 21. marec 2021 – Javna televizija RTV in njihova novinarka Evgenija Carl so poskušali ustvariti novo afero in s tem pritisniti na koalicijo glede diplome poslanca Branka Simonoviča. “Ali je poslanec DeSUS-a Branko Simonovič na pragu nove afere, je poročala RTV in ob tem želela še prikazati, da naj diploma Branka Simonoviča izpred 43. let sploh ne bi obstajala. Vse navedbe televizije in novinarke je Branko Simonovič demantiral s posredovanjem dokazila o diplomiranju.

Na dogajanje se je odzval tudi premier Janez Janša, ki je poudrail dvojna merila nacionalne televizije: Poslanec stranke DeSUS je moral najti nekaj desetletij staro listino. Predsedniku Računskega sodišča g. Veselu pa tega za nekaj let staro ni treba.

Afero glede Branka Simonoviča so mediji »zakuhali« že lani poleti, ko so predstavljali zgodbo, da naj bi imel poslanec težave z legalizacijo svoje nepremičnine v Semedeli nad Koprom. Sedaj so se lotili še njegove diplome in poročali: “Ali je poslanec DeSUS-a Branko Simonovič na pragu nove afere? Potem ko smo razkrili njegovo črno gradnjo v Semedeli, razkrivamo, da je vprašljiva tudi njegova izobrazba,” in to v osrednji informativni oddaji. Njihova novinarka Evgenija Carl je predstavila, da je na strani Državnega zbora navedeno, da ima Simonovič diplomo iz leta 1978, ki jo je opravil na Fakulteti za zunanjo trgovino v Zagrebu. Od tam naj bi televizija prejela odgovor, da ta podatek ne drži in naj bi opravil samo 22 izpitov. Na to navajanje se je poslanec Simonovič odzval z besedami: “To ni res, zakaj se vtikate v moje zasebno življenje.

Da navedbe nacionalne televizije niso najbolj zanesljive kaže tudi podatek, da se je kasneje poslanec vpisal na mariborsko fakulteto, kjer je bil pogoj za vpis v tretji letnik ravno višješolska diploma. Tako vse kaže, da je poslanec kljub vsemu diplomo iz Zagreba imel. “Branko Simonovič se je v študijskem letu 1985/1986 vpisal v tretji letnik visokošolskega programa ekonomija s predhodno končano višješolsko izobrazbo, pridobljeno v Republiki Hrvaški,” so za TV Slovenija pojasnili na Univerzi v Mariboru in dodali, da se je v omenjenem času od kandidatov za vpis v tretji letnik zahtevala predložitev višješolske diplome v originalu.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo